7/10 2009
Remis og nederlag i dagens kampe

Det blev en dag med masser af folk i hallen og på plænen, da der blev afviklet hhv. topopgør i fodbold, samt lokalbrag i håndbold!

HÅNDBOLD: ØK - SØBY 25-28 (13-13)

Mange tilskuere havde fundet vej til hallen, da ØK og Søbys førstehold mødtes for første gang i turneringssammenhæng. Vi anslår, at ca. 100-120 valgte at bruge eftermiddagen på at se håndboldkampen. De fik så sandelig også en kamp som var det hele værd. ØK startede helt forrygende ud og kom hurtigt foran med et par mål til stor frustration for Søby, som formentlig ikke havde forventet, at ØK spillede så god håndbold. Et bevægeligt forsvar blev suppleret af en velspillende Tommy Svoldgård i målet som viste den klasse han besidder. I den anden ende førte Lars Lund an i en første halvleg, som ØK havde teten i. Det frustrerede som sagt Søby, som bl.a. kastede en vandflaske på banen og spyttede målmand Tommy i hovedet. Desværre så dommerne ikke dette, og derfor kunne Søby fortsætte deres svinske spil.

Hen mod slutningen af halvlegen kom Søby langt bedre med ført an af Michael Jensen, som begyndte at bombe. Men med et drømmehug langt udefra, så sikrede Ole Christensen, at ØK kunne gå til pause med 13-13.

I anden halvleg fortsatte Søby med at spille fornuftigt. De var derfor indtil ca. midtvejs i halvlegen konstant foran med 1-2 mål. Men så skete der noget. ØK fightede og lukkede af i forsvaret, hvilket var til stor jubel for publikum. Dermed kom de foran helt indtil 7 minutter før tid, hvor der stod 23-21 til ØK. Herefter ramte en 2 minutter holdet, og Søby kom tilbage. De bevarede roen i den sidste del af kampen og kunne derfor, lidt ufortjent, trække sig sejrigt ud kampen. Der var stor ærgelse at spore hos ØK, men holdet havde så sandelig vist, at de kan begå sig med de gode hold i serie 1.

Topscorer på dagen blev Alex & Lars Lund, Flemming Nautrup og Lars Løvig med hver 5 mål.

Holdet vil ligeledes sende en tak til de mange tilskuere, som formåede at skabe en helt fantastisk kulisse for spillerne at være i. Uden jeres opbakning, så var gejsten nok ikke nær så stor!

FODBOLD: ØK - Stoholm 2-2. (0-1)

På fodboldbanen spillede ØK og Stoholm topopgør i et blæse- og regnvejr som var af nærmest umenneskelige dimensioner. Spillet var hurtigt pga. den våde bane og det var svært for begge hold at få spillet til at flyde. Efter lidt chancer til begge hold, så slog Stoholm kontra og åbnede ØKs venstreside, hvorefter en midtbanespiller let kunne bringe Stoholm foran 1-0, som også var halvlegsstillingen. ØK lignede på daværende tidspunkt nogle, som ikke troede på, at en sejr var mulig.

I pausen fik ØK en opsang, og besked på at oppe sig. De måtte vise, at de ville vinde kampen og genfinde gejsten efter en stribe dårlige præstationer.

Desværre startede det på værst tænkelig måde. Stoholm fik tilkæmpet sig et hjørnespark, hvorefter de resolut scorede på hovedstød.

Nu så det for alvor svært ud. Men så lige pludselig skete der noget. 3 udskiftere satte deres præg på kampen. Efter 67 minutter får ØK frispark, og den snu målræv Brian Skovgaard fandt vej til netmaskerne efter ca. 67 minutters spil, og dermed øgede ØK presset på Stoholm, som faldt langt tilbage på banen. Et par enkelte blottelser kom dog bagi, men keeper Thomas Nabra var skarp og fik afværget forsøgene. Lidt senere fik ØK dog pote, da Thomas Vendelbo udnyttede en chance til at bringe balance i regnskabet. Til sidst var det nærmest powerplay mod Stoholm, og et par giganske chancer blev ikke omsat til mål, og derfor udeblev sejren. Derfor udtaler spillende træner Thomas Vendelbo, at chancen for oprykning efterhånden må ses som værende forspildt. Det positive er dog, at ØK kæmpede sig flot tilbage og den rette moral igen kom frem, men det var desværre ikke nok i den sidste ende.

Malthe Markussen blev dagens mand med 5 stemmer.

21/3 2009
Gymnastikopvisning

Der var rigtig mange hold på programmet da gymnastikafdelingen holdte sin årlige opvisning, og viste hvad de mange gymnaster har lært i årets løb.Der var mor/barn, puslinge, børneræs, spring 1 & 2, judo og gæsteoptræden af stabilitetstræningsholdet.

Alle holdene leverede en flot opvisning, og rigtig mange havde valgt at tage til opvisningen, så det kneb lidt med stolepladserne. Men folk klarede den i fin stil og efter to timers bragende god underholdning, så var der tid til kaffe og kage ved bordene.

I gallerisektionen kan man se billeder fra dagens opvisninger!

29/03 2009
Oprykning til serie 1 og 3

Ørslevklosters bedste mandlige herrehold har skrevet historie. For første gang er dette hold rykket i serie 1 og det er det højeste niveau klubben har været på nogensinde på herresiden. ”Vi er meget stolte over, at vi har formået at lave denne præstation. Vi ved, at vi har været meget svingende gennem året og givet publikum mange grå hår, men vi vidste også, at vi havde et godt hold, som kan spille med i en højere række”, udtaler spiller Lars Løvig. Oprykningen blev allerede sikret sidste weekend da resultaterne flaskede sig alle steder. Derfor var søndagens kamp reelt set uden betydning, men herrerne ville gerne slutte ordentlig af på hjemmebane.

I en flot kulisse, der var et landshold værdigt, tog holdet imod Løgstør, som stadig havde oprykning at spille for. Derfor kom de med et forstærket hold, som virkelig havde viljen til at vinde, og derfor gjorde det svært for Øks herrer. Det blev en lang sej kamp, hvor ØK hele tiden var bagud med 3-5 mål, og det gab blev i den sidste ende for stort og herrerne måtte slutte af på hjemmebane med et nederlag på 32-28. ”Vi var så kede af, at vi skulle slutte af på hjemmebane med et nederlag. Løgstør havde et rigtig stærkt hold med, men omvendt laver vi også selv mange tekniske fejl og brænder meget. Vi nød dog at spille foran alle de tilskuere i hallen. Det var virkelig en fantastisk opbakning vi fik i dag, men det har vi fået gennem hele året”, fortæller Lars Løvig.

Senere på dagen var det så serie 4 herrerne til at spille for sejren og oprykningen. Denne var også sikker inden weekendens kamp, men modsat serie 2, så spillede herrerne god håndbold og formåede at hente en sikker sejr hjem mod Sundsøre på 25-11. Holdet havde masser af spillere med til dagens kamp og stort set alle kom på scoringstavlen. Dermed rykkede serie 4 for anden gang tilbage i serie 3. De har kun været nede og vende en enkelt sæson i serie 4. Holdet har fået en solid grundstamme på holdet og har også vist, at de er for gode til serie 4. Puljen har dog været tæt i toppen, fordi Rønbjerg, ØK og Søby har matchet hinanden niveaumæssigt. Søndag skal ØK desuden ud i lokalopgør med Søby om 2. pladsen i puljen.

Blandt ungdomsholdene er det også værd at nævne, at U14 pigerne har spillet sig til kredsmesterskaberne og desuden står U16 drengene med muligheden for at vinde deres pulje, hvis de vinder sidste hjemmekamp mod Roslev. Så der er masser af talent også længere nede i rækkerne. Jovist, i Ørslevkloster kan de mange ting sportsligt!